Во наведените извадоци од филмот, што се чуваат во црковно-парохиската архива, се вели во соопштението на сајтот на Св. Серафимовскиот храм, можат да се видат „ретки кадри од служењето во храмот на Свети Серафим од страна на Светијата Јован Максимович - Архиепископ Шангајски и Санфранциски чудотворец“, како и на митрополитот Анастасиј Грибановски, епископот Митрофан, протојерејот Даниил Думски,,првиот настојател; митрополитот Лавр и други општо црковни и парохиски дејци. 

„Св. Јован, којшто се упокои пред 50 години, служење во нашиот храм Божествена Литургија во далечните 60 – ти години и даваше архиерејска поддршка на клирот и на парохјаните во тешките времиња за оваа парохија. И сега, како и тогаш, ние се надеваме дека Светијата ќе продолжи да нѐ благословува со крстот, и да вознесува молитви за нас, за клирот и за мирјаните кои го посетуваат храмот и учествуваат во црковно-парохискиот живот“.