Вистинска приказна за една руска балерина населена во Финска, која навидум имаше сè што е потребно - младост, убавина, здравје, пари. Живејќи раскошен живот, и сакајќи се да види и проба таа на едно крстарење излегува од бродот кој запрел кај еден мал осамен остров. За него, освен смрт, пеколот и неподнослива реа, нема ништо, но е многу интересен за туристите, бидејќи токму поради тоа што на него ништо не успева. Дури ни птиците не летаат над него!