Викендов на Синедејс – актуелните фестивалски остварувања

„Синедејс“ со богата филмска и музичка програма продолжува викендов во кината Милениум, Фросина, Џебното кино, МКЦ. Во рамки на Гала-програмата, во кино „Милениум“, на 9 ноември ќе можат да се погледнат „Sorry We Missed You” на Кен Лоач (15 часот), „Wasp Network” на Оливие Асајас (17,30 часот), „The Golden Glove” на Фатих Акин (20 часот) и „An Officer and a Spy” на Роман Полански (22 часот), додека на 10 ноември „Young Ahmed” на браќата Дарден (20 часот) и „Тhe Truth” на Хироказу Коре-еда (22 часот).