Скопје- храм Рождество на Пресвета Богородица

 

 

Црковното братство при храмот Рождество на Пресвета Богородица, во Скопје,

на 03.11. 20019 година, на празникот на св.Иларион Мегленски, преп.Иларион Велики,

во 12ч. во  храмот ќе  организира  Групно  Венчавање.

 

Сите православни  верници кои од разни причини не се венчани во црква, а се во граѓански брак, во храмот  на Пресвета Богородица - Скопје ќе се организира  групно венчавање.

По тој повод се повикуваат сите верници кои имаат желба, а досега немале можност, да се венчаат во црква,и да ја исполнат Светата Тајна Брак, на радост на Небесната и  Земната Црква,  да се пријават лично во самиот храм кај парохиските свештеници или на бројот 02 3227-165.

 

ПП

 

Друго:

svadba.Bogorodica.jpg