Hristos.preubavo.bebe

Поука на денот: Авва Доротеј


Во името на Исуса Христа, брате мој, ние немаме никакво право пред својот брат. И должни сме со љубов да преминеме преку незадоволството и да го проголтаме.

И така, никој да не го прашува својот ближен ’зошто не ме сакаш?’, а самиот нека го нагонува на љубов,

чинејќи го само она што е достојно за неа.