3.angeli.so.truba 

Преку љубовта до просветленост
 
„Оној што се удостоил со Божествено знаење и преку љубовта стекнал просветленост, никогаш нема да се превознесе со духот на суетата. А оној којшто сѐ уште не се удостоил со тоа, лесно ќе биде занесуван од тој дух. Но ако таквиот во сѐ гледа кон Бога, вршејќи сѐ за Него, лесно ќе ја избегне оваа неволја.“

3.angeli.so.truba 
(Свети Максим Исповедник, Добротољубие III)

 

 

За Преминпортал:

Дејан Блажески

12ти декември 2020 лето Господово