TVITer109


‘’Пијте вода од каде и коњот пие.

Коњот никогаш нема да пие нечиста вода.

Ставете ја главата каде што мачката најдобро спие.

Јадете овошје од каде може да се открие црв.

Изберете ги печурките кои ги привлекуваат мувите.

Засади дрво каде што гледате дека кртот копа.

Изградете куќа на место каде можете да видете змија.

Ископајте бунар или јама што ќе служи како извор на вода за консумирање, на место каде што ќе видите птици да гнездат.

Одете на спиење и разбудете се со првите петли, за да не пропуштите ниту еден момент од денот...

Јадете безброј суров зеленчук и овошје, свежо за да имате моќ, енергетска моќ во телото и умот и еластично лавовско срце.

Претпочитајте мир околу разговорот: мирот ќе се спушти во длабочините на вашата душа и вашиот ум ќе постане мирен, тивок и опуштен. ‘’


Свети Серафим Саровски

 

 

31ви јули 2020 лето Господово