Во секој христијанин Христос е Оној Кој војува и победува, и Тој е Оној што го призива Бога, и Кој се моли, и Кој благодари - сето тоа се дејствија на Христа, Кој се радува и весели кога ќе види дека во нас пребива тоа убедување, дека Христос е Тој кој го прави тоа.

Затоа секој христијанин за сите добри дела кои ги прави, должен е да каже дека нив ги прави Христос, а не тој самиот.

Преп. Симеон Нов Богослов

 

 

Избор од ФБ профилот на: Жарко Илиевски