Невозможно е човештвото

да се излечи со политички мерки,

бидејќи коренот на болеста

лежи во сферата на духот.Старец Софрониеј Сахаров

 

 

Извор: ФБ профил на

Свети грчки старци - Порфирије, Пајсије, Јаков - Sveti grčki starci

 

 2ри март 2019 лето Господово