Одговара: отец Горан Стојчевски

На Крстот на Кој е распнат Нашиот Спасите Господ Исус Христос е извршено помирувањето на човекот и Бог и повторно ни е дадена можноста за живот вечен и единство со Него во царството Божјо, што беше прекинато во рајот со гревот на нашите прародители, по кој влезе и смртта. Токму на Крстот, Спасителот го распна стариот човек, стариот Адам, ги зеде на Себе гревовите на светот и човекот...

 

Одговара: отец Горан Тасески

Да , постои црковна забрана, затоа  најдобро е лицето кое е од римокатоличка вероисповед  да се советува за да најпрво стане член на едната света соборна и апостолска црква,  односно  да го прими  православието.Но доколку, и покрај советувањето ...

Одговори на Вашите прашања