Одговори на Вашите прашања  

Одговара: отец Горан Тасески


Прашање од Ружица : Дали во исти ден може да се крстат мајка и ќерка и да имаат исти кум и која е цената на крстевањето заедно и посебно и уште да прашам кога ќе има групно крстеванје и која е цената на тоа?

 

 Одговор:


Секако дека може да се крстат заедно и кумот со тоа станива фамилиарен кум.  За таксата ќе се обратите во црквата каде сакате да се крстите .
Групно крстевање во Скопје, досега имало во Матка на р. Треска се надевам дека ќе има и годинава. Колку што занам се плаќаат само некои паушални минимални трошкови.Ако некој знае поконкретно,  се надевам во коментарот на прашањето ќе не информира. Поздрав.

 Господ не ка ви отвори пат за да се се крстите во Христа за ваше просветление и спасение.