Храм на СВЕТА ТРОИЦА, н.Црногорци, Охрид (25.07.2019)

 

Возљубени во Христа Господа, на 30ти Јули, вторник со почеток во 22:00ч, ќе започне бдението во чест на светиот Емилијан Доростолски,

чие делче од неговите свети мошти нашиот свет храм верно и побожно го чува.


Ги покануваме сите верници да дојдат и да земат учество во заедничарењето во чест на свети Емилијан и заедно

да  Му вознесеме слава на

Отецот, Синот и на Светиот Дух, Троица единосуштна и неразделна сега и во сета вечност. Амин!

 

 

Известува: Јордан Петрески,

Охрид - Јули 2019 г.