Од архивата на Преминпортал

(Мало. но убаво потсетување, на манастирските обврски, во далечната 2005 година)

Доаѓајќи во пустината, еден млад искушеник го запрашал својот Старец:

„Отец, морам ли целосно да го оставам светот?“ „Не се секирај,“ му рекол Старецот, „ако живееш навистина христијански, светот тебе ќе те напушти.“

 

 


 

 

 

Преминпортал (к.т.)

Архива: 9 Август 2004

 

 

Друго: