3.angeli.so.truba

Духовниот живот е упорен труд кој трае целиот живот. Во таа борба се случуваат и порази и победи. Меѓутоа, сѐ ќе надминеме со Исусовото име. Тешко на човекот кој, според предлозите од ѓаволот, на себе гледа како на среќен и задоволен.

Добро е што вие ја гледате својата слабост – отсуството на љубов.

Потрудете се околу тоа и не нарекувајте ги својот труд и напорите лицемерни.

Не, тоа не е лицемерие, туку искрена желба да се има она што го нема а е крајно неопходно.

Прочитајте го 13-то поглавје од 1-то послание до Коринтјаните за љубовта.

Препишете го за постојано да го имате пред очите. Првиот степен на љубовта е сомилоста.“

- Архимандрит Јован Крестјанкин

 

 

Избор од фб профил на

Maja Beleva