Учителот го праша едно девојче да ли ја напишало својата домашна задача.
Девојчето тивко одговори:
- да малку... не можам да се одлучам кои светски чуда да ги напишам.
Учителот кажа:
- прочитај ни што си напишала, можеби ке можеме да ти помогнеме.
Девојчето застана двоумејќи се, и почна да чита:
- Јас мислам дека седум светски чуда се:

1. Да допреме

2. Да вкусиме

3. Да гледаме

4. Да слушаме

5. Да чувствуваме

6. Да се смееме

7. И да сакаме

Училницата бидна толку тивка, да можеше да се слушне и игла како паѓа.

 

Избор од фб профил на

Ivica Trajkovic