Јас сум само туристНекој американски турист го посети стариот монах и со восхит сфати дека тој живее само во една соба со икони и книги. Стол, полица и тоа е целиот мебел ...

- Каде е твојот мебел? - праша туристот.

- А твојот?

- Мојот? Јас  овде сум само на поминување.. Јас сум туристa!

"И јас исто така ", мудро му одговори старецот.“

 

7-ми декемри 2018 лето Господово

 

PP