Документарниот филм на рускиот режисер Аркадиј Викторовиќ Мамонтов под називот “СОДОМ”, пред се ги разјаснува различните пристапи, но и манипулациите со термините семејство, мајка, татко, родител. Од запад кон исток од држава во држава, од религија до религија.


armagedon_SODOM

Дали по повеќемилениумското поимање на семејните и меѓучовечки односи, втемелени врз принципите на светските религии, пред се Христијанството и Исламот, човечката цивилизација под притисок на западните центри на моќ, влегува во фаза на ново именување на општествените односи?

Дали ќе се повтори историјата низ која цели цивилизации биле осудени на пропаст поради појавата на вакви и случни појави? Дали човечката цивилизација ќе смогне сили да се спротивстави на светскиот полицаец број 1. администрацијата на САД?

Ќе биде ли Русија доволно силна да ги одбрани цивилизациските текови по принципите на Христијанството и да го одложи доаѓањето на апокалипсата?

Се во врска со ЛГБТ заедницата, теророт кој го сеат, нивното лоби и нивните механизми за влијање врз секојдневниот духовен живот, погледнете ги во документарниот филм “СОДОМ” во траење од 58 минути!

 http://infomax.mk/wp/?p=16982

 

 

Извор: http://infomax.mk/wp/?p=16982