ВО ПОМОШ НА ОНИЕ ШТО СЕ КААТ
- Свети Игнатиј Брјанчанинов –


Исповед

Ги исповедам jac многугрешниот (името) на Господ Бог и Спасителот наш, Исус Христос и тебе, чесен оче, сите мои согрешенија и сите злодела кои ги направив, или помислив во сите дни од мојот живот, до ден денес.
Згрешив: Заветите од Светото Крштение не ги запазив, монашкиот завет не го сочував, а во сè излажав и се покажав непотребен пред Лицето Божјо.

Прости ни, Милосрден Господи на народот.

Прости ми, чесен оче на осамените.

 

 

Подготви: м-р Златко Дивјаковски

Лето Господово 2018