Кога Му се молиш на Бога, не говори: „Господи, земи го од мене ова и дај ми го она“, туку моли Му се вака: „Господи, Боже мој, Ти знаеш што е корисно за моето спасение; помогни ми и не давај ми да згрешам пред Тебе и да загинам во моите гревови, зашто јас сум грешен и немоќен; не предавај ме на моите непријатели, зашто кон Тебе прибегнувам. Избави ме, Господи, зашто Ти си моја тврдина и моја надеж!“ Тебе, Боже, нека Ти е слава и благодарност во сите векови. Амин.

Преподобен авва Исаиј

 

 

Избор од фб профилот на : Светланка Трајчева