(Обновено)

Ако имаш грешна навика да ги осудуваш луѓето, тогаш, кога ќе осудиш некого, тој ден направи три земни метании и помоли се;

,, Спаси го Господи и помилуј го ...(името на оној што си го осудил)" и помилуј ме мене грешниот".

Така прави секогаш кога ќе осудиш некого. Ако го правиш тоа редовно, Господ ќе го види твојот напор и засекогаш ќе те избави од гревовната навика.

Не судете за да не бидете судени!

 

Извор: ФБ страна на Марков манастир

 

4-ти декември 2017 лето Господово