skopje.Bogorodica.jpg
ВО ЧЕТВРТОК  НА  31 ЈАНУАРИ 2008 ГОДИНА НА ПРАЗНИКОТ НА СВ. АТАНАСИЈ, А ВО ЧЕСТ НА ЈУБИЛЕЈОТ- 50 ГОДИНИ ОД ВОЗОБНОВУВАЊЕТО НА  ОХРИДСКА  АРХИЕПИСКОПИЈА ВО ЛИЦЕТО НА МПЦ,  ЌЕ СЕ ИЗВРШИ ЧИНОТ НА ОСВЕТУВАЊЕ НА НОВИОТ ХРАМ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ВО СКОПЈЕ ЧИЈ КTИТОР Е Г-ДИН ТРИФУН КОСТОВСКИ СО СЕМЕЈСТВОТО.
 08:30ч.- Архиерејска Божествена Литургија
Посети:{moshits}